NoRework icon
De kracht van een ‘Kennishuis’
Terug naar blogs
NoRework

De kracht van een ‘Kennishuis’

Lees verder

Maarten de Jong

Business Developer

De kracht van een ‘Kennishuis’

 

In eerdere blogs lichtte we al uit dat NoRework onderdeel is van een holding: The Sycade Group. Met name ons zusterbedrijf Sycade speelt hierin een grote rol als zijnde kennishuis en technische backbone voor onze voormannen; onze men and women on the ground. Dit creëert een enorme waarde in het businessmodel van NoRework en voegt zo direct waarde toe aan onze dienstverlening aan de klant. Deze blog geeft inzicht in de synergie tussen NoRework en Sycade, waarom deze synergie NoRework zo uniek maakt en, het allerbelangrijkste, welke waarde dit toevoegt aan de manier waarop wij voor onze klanten werken.

Men on the Ground

NoRework maak in haar businessmodel gebruik van een voorman. Deze voorman zit bij de klant op locatie, werkt mee als developer binnen het project van de klant en is verantwoordelijk voor de klantrelatie en de voortgang van het project dat samen met de klant wordt opgepakt. Daarnaast speelt de voorman een sleutelrol in de communicatie met onze overzeese teams. Hij/zij is dus zowel developer als teamleider als project- en relatiemanager. Hij/zij ontzorgt de klant volledig en dient als buffer tussen de klant en de offshore teams. Zo wordt de klant maximal ontzorgt binnen het project. Voormannen hebben een veelzijdige job en onze projecten vallen of staan bij hun functioneren. De voorman is dan ook niet zomaar iemand. Het is een goed opgeleide professional die geniet van een stevige technische backbone in de vorm van ons zusterbedrijf Sycade.

Onze backbone: Sycade

Onze voormannen worden opgeleid en aangeleverd door Sycade. Binnen Sycade is de voorman getraind van junior tot senior en uiteindelijk tot ‘team lead’ aan de hand van diverse projecten. Binnen deze projecten heeft de voorman diverse rollen gehad: van uitvoerend tot leidinggevend. Daarnaast heeft de voorman zich toegelegd op diverse Microsoft specialismen, maar daarover meer.

Voormannen hebben een veelzijdige job en onze projecten vallen of staan bij hun functioneren.

De rol van Sycade is echter groter dan enkel een opleidingsinstituut. Sycade staat in de markt bekend al Microsoft kennishuis en heeft haar expertise in de Microsoft stack bewezen in een breed scala aan projecten. Onze voorman is dus nooit alleen en kan altijd terugvallen op de expertise van zijn collega’s. Er is altijd wel een specialist aanwezig die onze voorman kan begeleiden e/o introduceren in een nieuwe techniek die nog beter bij de organisatie past waar de voorman zijn project draait. Wat hierin enorm belangrij is, is dat ‘onze jongens’ elkaar ook persoonlijk kennen. Ze moeten elkaar dag en nacht kunnen vinden als dat nodig is. Het onderhouden van deze persoonlijke relatie kan nog wel eens een uitdaging zijn wanneer collaga’s veel op locatie bij de klant zijn. Daarom investeren zowel NoRework als Sycade flink in gezamenlijke activiteiten buiten het werk om: iedere maand is er een gezellige teamavond waarop iedereen ‘naar huis’ komt, tussendoor gaan we met elkaar op stap en hebben we halfjaarlijkse activiteiten waarbij ook partners welkom zijn. Als kers op de taart laten we niet één gelegenheid voorbij gaan om samen een feestje te bouwen, dus

De voorman is vervolgens weer verantwoordelijk voor het updaten van zijn buitenlandse teams. Zo borgt de synergie tussen Sycade en NoRework dat de klant altijd over de best passende technieken beschikt én dat deze op de juiste manier en vanuit de juiste expertise worden geïmplementeerd.

Waarom Microsoft

Microsoft kwam al meerdere keren voorbij als het specialismen van NoRework. Onze voormannen en teams kunnen u alles vertellen over de nieuwe Microsofttechnieken en voelen zich als een vis in het wat binnen de Microsoft vertical. Die onvoorwaardelijke focus op een van de grootste tech.leveranciers vinden is van onschatbare waarde. Daar wijken wij ook niet vanaf en dat is een hele bewuste keuze.

Microsoft heeft zichzelf de afgelopen jaren op de kaart gezet als één van de beste en meest breed toepasbare softwareleverancier voor zakelijke IT-omgevingen. Microsofts .NET applicatieframework is by far het meest geliefd onder ontwikkelaars (Ramel, 2019) en Microsofts BI-platform en -tooling is verkozen tot de markleider met de meest concrete visie op op analytics (Sallam, Richardson, Howsn, & Austin, 2019). Als kers op de taart biedt Microsoft veel meer dan uitsluitend een technisch framewerk of BI-oplossing. De Microsoft vertical is dermate diep dat volledige werkomgevingen geautomatiseerd kunnen worden; zowel in de front- en back-end als in productieomgevingen (Naggaga, 2018). Het moge duidelijk zijn: Microsoft moet bovenaan het lijstje wanneer je wilt innoveren middels automatisering!

Waarde voor de klant

De drie alinea’s hierboven beschreven de ‘gouden driehoek’ die NoRework uniek maakt: een ervaren ‘man on the ground’, een stevige technische backbone in de vorm van een kennishuis en opleidingsinstituut én een brede expertise in leidende techniek. Deze driehoek zorgt ervoor dat NoRework veel verder kan gaan dan de standaard offshoreconcepten. De klant wordt verzekerd van een gedegen communicatiekanaal met het buitenland en heeft hierin enkel te maken met de Nederlandse frontman. Voor de klant voelt het alsof hij de beschikking heeft over een nieuwe development collega, met de kennis en capaciteit van een volledig scrumteam! Daarnaast ontzorgd deze nieuwe collega de klant volledig in relatiebeheer, projectmanangement en denkt hij/zij mee over de doorontwikkeling van het huidige IT-landschap.

Zo gaat NoRework veel verder dan enkel het leveren van buitenlandse ontwikkelaars. Zo ver zelfs, dat wij onszelf eignelijk niet meer willen vergelijken met het traditionele offshoremodel. Ons model borgt meer dan enkel de uitvoer. NoRework is een strategische partner die de klant op een zeer kosteefficiënte manier volledig ontzorgt in zijn/haar IT-vraagstukken. En dat alles doen we onder de belofte van No Rework!


Maarten de Jong

Business Developer
  • NoRework
  • Dokter van Lookeren Campagneweg 5
  • 8025BX, Zwolle
  • Nederland
  • [email protected]
  • 088 291 1900
  • Socials
  • NoRework social media